Hoe gebruik je NFC in een restaurant

In maar weinig restaurants kom je NFC tags tegen, terwijl deze de klant op heel veel leuke en innovatieve manieren kunnen helpen.

Het komt nog steeds regelmatig voor dat het een zoektocht is naar de inlogcode van het WIFI netwerk. Wist je dat het heel eenvoudig is om een NFC tag te voorzien van de inloggegevens van het WIFI netwerk en dat de klant door het aanraken van de NFC tag met zijn telefoon ook direct verbonden is met het netwerk?

NFC tags in een restaurant

Het enige wat je hoeft te doen is een NFC tag in de menukaart plaatsen. Dit kan een eenvoudige NFC tag zijn zoals de Micro NFC tag welke je tussen de pagina’s plaatst. Je hoeft enkel een NFC logo op jouw kaart te printen en er bij te zetten dat de klant met zijn telefoon met NFC kan verbinden met het WIFI netwerk.

Ook is het mogelijk om de kaart interactief te maken en uitgebreide allergie informatie te delen. Dit kan bijvoorbeeld met een transparante NFC tag met extra opslag. Voorzie deze van de benodigde tekst met aanvullende uitleg over jullie allergie beleid.

Een aantal andere mogelijkheden zijn het tonen van meer informatie over de wijnen op de kaart, geschiedenis van het restaurant of een directe link naar een review site zodat de bezoeker direct zijn ervaring kan delen met de rest van de wereld. Eigenlijk zijn de mogelijkheden oneindig met NFC. We helpen bedrijven dan ook graag op weg om NFC in te zetten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we denken graag mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *