Quarantaine Speurtocht met NFC tags

De eerste NFC tag wordt uitgelezen en de speurtocht kan beginnen!

In dit artikel beschrijven wij hoe je een speurtocht in je eigen huis huis kan organiseren met NFC tags. NFC tags zijn kleine stickers met chip, welke je kan voorzien van je eigen tekst welke met vrijwel elke telefoon uitgelezen kan worden.

Door het Corona virus (COVID-19) zitten veel gezinnen voornamelijk thuis. Heel veel mensen moeten thuiswerken en sommige gezinnen zitten zelfs in quarantaine. Het is soms lastig om elke dag de kinderen te vermaken en bezig te houden.

Heb je misschien behoefte aan wat rust in huis, wil je de kinderen op een speelse wijze flink laten nadenken? Dan is een NFC speurtocht in huis organiseren misschien wel een goed idee! In dit artikel leggen wij uit wat je hier voor nodig hebt en hoe je dit uitvoert. Onderaan dit artikel sommen we de stappen kort op.

Allereerst heb je NFC tags nodig. Voor deze speurtocht kan je de 30MM NTAG213 NFC tags gebruiken. Deze worden per 10 verkocht en het hangt af van de duur van de speurtocht hoeveel je er nodig hebt. Daarnaast heb je een Andoid toestel met NFC of iPhone met NFC nodig. Kijk hier of jouw iPhone geschikt is voor het organiseren van deze speurtocht. Tijdens de speurtocht gebruiken ze hun eigen telefoon met NFC of de telefoon van jullie voor het uitlezen van de gevonden NFC tags.

Een NFC tag verstopt onder het kussen op de bank

Bedenk wat de speurtocht voor beloning heeft, is het iets lekkers of mogen ze na het succesvol afronden op de Playstation of Nintendo Switch spelen? Of is het een half uur later naar bed gaan? Dit kan je helemaal zelf bepalen natuurlijk.

Het begin is de eerste NFC tag, deze programmeer je met de eerste opdracht. Dit doe je door tekst op de NFC tag te programmeren met je telefoon. Hier lees je hoe eenvoudig het is om NFC tags te programmeren. Deze opdracht kan cryptisch zijn of recht toe recht aan. Kijk onder de bank waar papa altijd zit, kijk onder de afstandsbediening. De NFC tag die ze vinden heb je vervolgens beschreven met de volgende opdracht. Dit kan ook daadwerkelijk een opdracht zijn zoals het tekenen van het gezin op een A4 en na succesvolle afronding ontvangen ze de volgende NFC tag met de nieuwe opdracht/taak.

Natuurlijk is er dan ook de laatste NFC tag en ook bij deze hangt het dus af van het resultaat van het succesvol afronden. Een voorbeeld: “Gefeliciteerd, je hebt een half uur op de Playstation gewonnen” of “Wauw je hebt de speurtocht voltooid, je mag nu iets lekkers uitzoeken”. Maar ook hier is het aan je eigen creativiteit wat er gaat gebeuren na het voltooien van de speurtocht.

Een NFC tag verstopt op het TV meubel

Een super leuke en vermakelijke speurtocht nieuwe stijl welke je steeds opnieuw kan organiseren aangezien de NFC tags ook weer eenvoudig opnieuw te beschrijven zijn! Eenmalig gebruik kan ook, je zou dan bijvoorbeeld elke NFC tag van een letter kunnen voorzien waarmee ze aan het einde een woord of zin moeten vormen zoals: “nu snoepen” of “yes playstation”.

In het kort het stappenplan voor het organiseren van een NFC speurtocht

  1. Koop NFC tags zoals de 30MM NTAG213 nfc tags
  2. Bedenk hoe het einde van de speurtocht er uit komt te zien. Wat is de beloning bij het voltooien?
  3. Bedenk alle opdrachten/hints en programmeer alle NFC tags
  4. Overhandig de eerste NFC tag met de eerste opdracht
  5. Geef je telefoon of laat ze hun eigen telefoon met NFC gebruiken om de gevonden NFC tags uit te lezen
  6. TIP: Plak ze niet, maar knip ze ruim uit en leg ze neer op of onder een object zodat je ze eenvoudig op een ander moment kan hergebruiken!

Heb je vragen over het organiseren van een NFC speurtocht neem dan even contact met ons op, we helpen graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *