NFC  in combinatie met je telefoon is voor veel mensen iets nieuws. Daarom proberen we op deze pagina een overzicht te maken van de mogelijkheden van NFC in combinatie met bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S3. Maar uiteraard geldt dit voor elke telefoon met NFC.

NFC tags zijn kleine, platte chips verwerkt in een sticker, sleutelhanger of kaartje welke je kan programmeren met een programma als NFC Task Launcher. Je kan er voor kiezen om een combinatie van taken automatisch uit te laten voeren wanneer je je telefoon in aanraking brengt met een NFC tag. Maar je kan een NFC tag ook zo programmeren dat er een visitekaartje wordt uitgewisseld met de persoon die het aanraakt, er automatisch een checkin gedaan wordt op Facebook of een URL getoond wordt op het scherm van de telefoon.

Dit zijn slechts voorbeelden, u kunt het geheel instellen zoals u dat wilt.

NFC in de auto

Bluetooth inschakelen
GPS inschakelen
Navigatie applicatie starten
WIFI uitschakelen
Data inschakelen

En een aparte tag welke automatisch een SMS naar uw partner stuurt dat u met 10 minuten thuis bent. Of met een half uur of dat u onderweg naar huis bent. Net wat u zelf wilt.

Bovenstaand kan ook in de omgekeerde volgorde wanneer u de auto weer verlaat.

NFC op kantoor

Geluid op stil
Trillen aanzetten
Data uitschakelen
Wifi inschakelen

NFC in de slaapkamer

Vluchtmodus (flightmode) aanzetten
Schermhelderheid op ze laagst
Notificaties uitzetten
Alarm inschakelen

NFC bij de voordeur

WIFI inschakelen
Data uitschakelen
Geluid lager
Helderheid scherm lager

NFC bij de spelcomputer

Mocht u vaak online gamen, spelletjes als Black Ops 2 bijvoorbeeld, dan kunt u een NFC tag bij de Playstation 3 of andere spelcomputer plaatsen welke automatisch een SMS stuurt naar uw vrienden dat u online gaat

NFC tags kunnen ook zo geprogrammeerd worden dat ze bij de eerste aanraking WIFI aanzetten en bij een volgende aanraking weer uit. En ook in dit geval kunt u weer meerdere taken erop zetten. De tag switched dus van functie elke keer als u hem aanraakt.

Win NFC tags!
Heeft u zelf een leuke toepassingen bedacht voor uw NFC tags? Laat het ons weten en wij plaatsen ze erbij! Elke maand kiezen we een winnaar en deze ontvangt 10 NFC tags Mifare 1K.

Door klanten ingestuurde ideeën

Kees:
Kids die thuiskomen in een leeg huis halen de telefoon even langs een tag bij de tuindeur, en ik krijg een SMS, dan weet ik dat ze thuis zijn.

Willem Jan:
Welke toepassing ik zelf ideaal vind is mijn telefoon als internet radio gebruiken. Via Bluetooth koppelen aan mijn receiver.
Bluetooth aan
WiFi aan
Internet radio opstarten

Aanbieding!
12.95
Aanbieding!
12.95
Aanbieding!
12.95
11.90

11 reacties op “Toepassingen van NFC

  • dirk zegt:

   wij gebruiken de stickers bij “mijn hulpjes” in mijneigenplan, onze zoon heeft autisme en hierdoor kan hij door even over de chip te gaan met de telefoon meteen zien welke handelingen hij moet doen. heel erg effectief.

 1. Rick zegt:

  NFC op onze portable speaker. Hij zet de bluetooth aan, schakelt de app DS Audio in zodat we op de Synology NAS kunnen browsen en muziek spelen maar.

 2. Eric zegt:

  Ik ben docent en ga de NFC inzetten bij opdrachten: eerst een opdracht oplossen waarmee ze een clou krijgen waar de NFC te vinden is, telefoon erlangs halen en dan verschijnt de volgende opdracht …..

 3. Marit zegt:

  Ik ga deze NFC tags gebruiken voor mijn afstudeerverdediging. In plaats van een suffe prezi of powerpoint ontwerp ik een (infographic) poster met daarin de tags verwerkt. Wanneer mijn beoordelaars een plaatje van de poster scannen, komt er op de beamer een filmpje/afbeelding of website te voorschijn welke in verbinding staat met mijn presentatie!! Ik heb er zin in!

 4. Jérémy zegt:

  Ik gebruik NFC om vlak voor het uitgaan een sms te sturen naar al mijn vrienden of ze ook gaan. Ik heb 3 tags afhankelijk van met welke groep ik wegga.
  Verder ook 1 op de grasmaaier. Telefoon erlangs halen en bluetooth, data en muziek gaat op en wifi uit.

 5. Tammo zegt:

  Ik heb een NFC sticker geplakt op mijn NFC bestendige bankpas beschermhoesje …met scan tekst: “Eikel gebruik je eigen bankpas om te betalen!”
  Kwaadwillenden kunnen nu eenmaal met een mobiel pinapparaat vlak langs iemand lopen, de pas ‘scannen’ en zo geld buit maken ( contactloos betalen e.d. ) …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *