Nog niet zo lang geleden waren er slechts enkele NFC telefoons (Near Field Communication) verkrijgbaar op de markt. Tegenwoordig is de lijst van telefoons met NFC een stuk langer en integreren alle grote telefoonfabrikanten zoals Samsung en LG nu NFC in hun telefoons.

Heeft de iPhone NFC?

In sommige gevallen, zoals bij APPLE, zit er wel een NFC chip in de telefoon, maar is deze niet bruikbaar voor het programmeren en lezen van NFC tags zoals te koop bij 123nfc.nl. Dit komt doordat Apple er bij de iPhone voor heeft gekozen om de techniek alleen voor Apple Pay, een betaaldienst, te gebruiken.

Is een telefoon met NFC duur?

Wij krijgen vaak de vraag of een telefoon met NFC duurder is, het antwoord hierop is nee. Een telefoon met NFC hoeft niet duurder te zijn, er zijn tegenwoordig al telefoons met NFC vanaf ongeveer 100 euro te koop bij bol.com. Om je een idee te geven van de prijzen hebben wij een aantal high end telefoons met NFC en budget telefoons met NFC bij elkaar gezocht en onder elkaar gezet.

-galaxy-s6-edge-32gb-zwart%2F9200000040170562%2F&name=edge”>-image-2098 size-full” src=”https://123nfc.nl/wp-content/uploads/Samsung-Galaxy-S6-edge-NFC-phone.jpg” alt=”Samsung Galaxy S6 edge NFC phone” width=”768″ height=”410″ /> Samsung Galaxy S6 edge met NFC

Werkt het programmeren van NFC tags op een telefoon prettig?

Een telefoon kan prima gebruikt worden voor het programmeren van meerder NFC tags achter elkaar. Je kan in de meeste apps aangeven dat je meerdere NFC tags wilt programmeren. Toegegeven, als je 1000 NFC tags wilt programmeren dan ben je even bezig, maar het is mogelijk! Een zeer populaire app hiervoor is NFC TagWriter by NXP. Deze gratis applicatie kan je op je Android telefoon met NFC installeren en je kan direct aan de slag!

Heeft mijn telefoon NFC?

Wil je weten of jouw telefoon ook de NFC techniek aan boord heeft, stuur ons dan gerust een e-mail via ons contact formulier. Wij zullen dan voor je kijken of jouw telefoon NFC heeft en hoe je deze moet aan zetten.