Er zijn veel applicaties beschikbaar waarmee je de NFC tags kan beschrijven en taken uit kan laten voeren. Het ene programma maakt gebruik van de speciale UID van een NFC tag om de taken uit te voeren en schrijft niet daadwerkelijk naar de tag. Andere programma’s schrijven wel daadwerkelijk naar de tag en deze zijn dan ook door andere gebruikers uit te lezen. Voorwaarde is vaak wel dat de gebruiker de juiste applicatie heeft. Hieronder volgt een overzicht van de beschikbare programma’s voor de verschillende telefoons/bestuurssystemen. NFC tags instellen is een fluitje van een cent met deze applicaties.

De NFC tags van 123nfc.nl zijn allemaal geschikt om te programmeren op Android en iOS. Hierdoor kan iedereen met zijn/haar eigen telefoon de NFC tag uitlezen. NFC tags programmeren is zeer eenvoudig en doet u op uw eigen telefoon met een gratis app. NFC tags gebruiken gaat veelal ook met onderstaande apps en in sommige gevallen is er bij de gebruiker om een NFC tag te gebruiken geen app nodig. Dit kunt u zelf eenvoudig testen en of ons om advies vragen.

Android applicaties

NFC TagWriter door NXP
Een zeer eenvoudig Android applicatie voor het programmeren van NFC tags. Hiermee kunt u contactgegevens toevoegen aan een NFC tag, een website automatisch laten bezoeken, een standaard e-mail laten verzenden, een tekstbericht tonen en een applicatie laten starten en een WIFI netwerk configureren zodat de gebruiker automatisch verbinding maakt met uw WIFI netwerk. NFC TagWriter door NXP kunt u gratis downloaden in de Google Play store via deze URL: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nxp.nfc.tagwriter&gl=NL

NFC Tools
NFC Tools is een iets uitgebreidere applicatie voor het beschrijven van NFC tags. U kunt hier alles mee doen wat NFC TagWriter door NXP kan, maar met deze applicatie kunt u ook onder andere iemand naar een locatie laten rijden met Google Maps, een SMS laten verzenden, Google Streetview laten openen op een specifiek adres. NFC Tools is ook een gratis applicatie en kunt u installeren via https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wakdev.wdnfc&gl=NL

Trigger
Dit is de meest uitgebreide applicatie en heeft voor bepaalde taken de applicatie nodig op de telefoon om de taken uit te voeren. Van het aan/uitzetten van WIFI en Bluetooth, geluidsprofielen beheren (NFC Tag bij uw bed voor het dempen van geluid en activeren van het alarm), een telefoongesprek starten, een combinatie van applicaties opstarten (in de auto Flitsmeister en Spotify automatisch laten starten), een bezoeker op Facebook laten inchecken, helderheid van het scherm aanpassen en nog veel meer. Trigger kunt u gratis installeren via https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jwsoft.nfcactionlauncher&gl=NL

NFC Task Launcher 

Het meest populaire programma met de meeste opties. Dit programma schrijft de informatie daadwerkelijk naar de tag en kan dus ook door andere personen gelezen worden. Onder andere het automatisch lager zetten van het volume van uw telefoon, aan/uitzetten van WIFI en het instellen van uw alarm kan met deze applicatie. Dankzij de optie om een switch te maken kunt u het zo instellen dat na 1 keer aanraken bluetooth aangaat, WIFI uitgaat en data aangaat. Bij een volgende contact gaat bluetooth uit, WIFI aan en data uit bijvoorbeeld. U kunt deze applicatie gratis installeren en al wat in rond kijken.

iPhone/iOS applicaties

Voor het programmeren van NFC tags voor de iPhone zijn weer andere applicaties nodig. Hier lees je welke iPhones NFC ondersteunen en wat de mogelijkheden zijn.

Simply NFC – Tag Writer/Reader

De meest krachtige, simpele en meest toegankelijke NFC lezer/schrijver app beschikbaar. Althans zo beschrijven de makers hun app. Met een goede beoordeling van 4.2/5 lijkt dat ook door de gebruikers onderschreven te worden. Mocht jouw iPhone niet op de achtergrond NFC tags kunnen uitlezen dan kan deze app jou daarbij helpen. Ook voor het schrijven kan je terecht bij deze app. Alle bij 123nfc.nl beschikbare NFC tags kunnen met deze app beschreven en gelezen worden. HomeKite wordt ook in deze app ondersteund.

NFC Actions

Lezen en schrijven van NFC tags op jouw iPhone is met deze app goed te doen, mits door jouw iPhone ondersteund. Ook het koppelen met IFTTT acties is met deze app mogelijk. Met deze app kan je jouw wereld automatiseren.

NFC Tools

Ook deze app kan jouw NFC tags op je iPhone lezen en schrijven, ze gebruiken een eenvoudige interface hiervoor. Het uitlezen geeft je veel informatie zoals de UID code, type NFC tag en de fabrikant. Met het schrijven kan je onder andere text, een website, e-mail, contact, WIFI configuratie en vele andere toepassingen programmeren op je NFC tags.

Er zijn nog veel meer applicaties beschikbaar, maar dit zijn de bekendste. Het leukste is om met deze apps de onbegrensde mogelijkheden van NFC te ontdekken!

Begin nu met programmeren, bestel je eerste NFC tags!

Aanbieding!
12.95
Aanbieding!
12.95
Aanbieding!
12.95
11.90

3 reacties op “NFC Tags programmeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *