Wat zijn NFC tags? Voluit staat het voor Near Field Communication en zegt het eigenlijk al wat het inhoudt. Draadloze communicatie van dichtbij, simpelgezegd vindt er een actie plaats wanneer een NFC chip bij een toestel met NFC gehouden wordt op korte afstand. Het meeste bekende voorbeeld hiervan is de OV chipkaart en je bankpas. Dit kan je zelf testen door je telefoon met NFC tegen je OV chipkaart of bankpas te houden. Je hoort een piepje wat inhoudt dat er een NFC tag gelezen wordt. Uiteraard kan je niet veel meer dan wat basis informatie uitlezen.

Het is tegenwoordig al mogelijk om in winkels met NFC te betalen, een bekend voorbeeld hiervan zijn de nieuwe generatie bankpassen met NFC chip. Deze maken het mogelijk om snel een betaling te verrichten in de winkel. Bij betalingen tot 25 euro is vaak geen pincode benodigd. Andere voorbeelden zijn het automatiseren van taken op je telefoon, het inchecken bij gebouwen door beveiligingsbedrijven en het geven van uitgebreide informatie bij kunstwerken. Wij krijgen met grote regelmaat tips van onze klanten over hun toepassingen, deel jouw NFC toepassingen hier.

Wat zijn NFC tags
Diverse soorten NFC tags

Een NFC tag is er in ontzettend veel verschillende vormen en maten. Vaak zijn het stickers, zoals de NTAG215 witte NFC tags, maar je kan zo ook vinden in de vorm van NFC PVC Kaarten in creditcard formaat. Ze zijn plat en hebben een gegoten NFC chip, meestal Mifare 1K, NTAG203 of NTAG213. NXP is een van de bekendste NFC chip fabrikanten. Deze NFC chips kan je zonder enige kennis van programmeren instellen met een gratis applicatie zoals NFC TagWriter van NXP. Een visitekaartje, URL of het automatisch laten uitvoeren van diverse taken op uw telefoon behoren tot de mogelijkheden van NFC tags.

Het programmeren van NFC tags is eenvoudig en kan op Android en iOS apparaten welke ondersteund worden. Met iOS13 heeft Apple meer mogelijkheden gegeven voor het gebruiken en programmeren van NFC tags op de iPhone.

Ook is het mogelijk om een back-up van je Amiibo te maken. Hiervoor heb je NTAG215 NFC tags nodig.

Bestel nu je NFC tags! Kies uit onze populairste NFC tags.

Aanbieding!
12.95
Aanbieding!
12.95
Aanbieding!
12.95
11.90

In 2012 zijn de ontwikkelingen erg snel gegaan en zijn de NFC tags zoals op deze website beschikbaar gekomen. Meer leest u hierover op de pagina: Wat kan ik met NFC tags doen?

NFC Tags zijn ook bekend onder de naam Tectiles, zoals Samsung het eigen merk noemt, Tag+ zoals LG ze noemt en Smart Tags zoals Sony ze noemt. Feitelijk is er geen verschil tussen de tags van Samsung, LG en Sony en die van 123nfc.nl. Alleen de prijs zult u een groot verschil zien. Onze tags zijn van goede kwaliteit tegen de laagste prijs. We maken veel gebruik van de NTAG types zoals NTAG213 en NTAG215. Deze chips zijn van NXP.

Ben je op zoek naar een telefoon met NFC? Kijk dan ook eens bij bol.com voor het complete aanbod NFC telefoons. Lees meer over telefoons met NFC.

Enkele voorbeelden van telefoons met NFC (let op, dit is slechts een klein overzicht)

Samsung
Galaxy A50, Galaxy A40, Galaxy A70, Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10

Apple
iPhone 7, iPhone 8 (plus) iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs (Max), iPhone 11, iPhone 11 Pro (Max)

LG
LG G8X ThingQ

Sony
Sony Xperia 10

Motorola
Motorola One Vision

Huawei
P20 Lite, P20 Pro, P30

Xiaomi
Xiaomi Mi 9T Pro

Staat jouw telefoon er niet tussen? Grote kans dat je gewoon NFC in je toestel hebt zitten? Zeker weten? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie.

Voor een compleet overzicht van mobiele telefoons met NFC klikt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *