Wat zijn NFC Tags

Wat zijn NFC tags? Voluit staat het voor Near Field Communication en zegt het eigenlijk al wat het inhoudt. Draadloze communicatie van dichtbij, simpelgezegd vindt er een actie plaats wanneer een NFC chip bij een toestel met NFC gehouden wordt op korte afstand. Het meeste bekende voorbeeld hiervan is de OV chipkaart en je bankpas. Dit kan je zelf testen door je telefoon met NFC tegen je OV chipkaart of bankpas te houden. Je hoort een piepje wat inhoudt dat er een NFC tag gelezen wordt. Uiteraard kan je niet veel meer dan wat basis informatie uitlezen.

Het is tegenwoordig al mogelijk om in winkels met NFC te betalen, een bekend voorbeeld hiervan zijn de nieuwe generatie bankpassen met NFC chip. Deze maken het mogelijk om snel een betaling te verrichten in de winkel. Bij betalingen tot 25 euro is vaak geen pincode benodigd. Andere voorbeelden zijn het automatiseren van taken op je telefoon, het inchecken bij gebouwen door beveiligingsbedrijven en het geven van uitgebreide informatie bij kunstwerken. Wij krijgen met grote regelmaat tips van onze klanten over hun toepassingen, deel jouw NFC toepassingen hier.

Wat zijn NFC tags

Diverse soorten NFC tags

Een NFC tag is er in ontzettend veel verschillende vormen en maten. Vaak zijn het stickers, zoals de NTAG215 witte NFC tags, maar je kan zo ook vinden in de vorm van NFC PVC Kaarten in creditcard formaat. Ze zijn plat en hebben een gegoten NFC chip, meestal Mifare 1K, NTAG203 of NTAG213. NXP is een van de bekendste NFC chip fabrikanten. Deze NFC chips kan je zonder enige kennis van programmeren instellen met een gratis applicatie zoals NFC TagWriter van NXP. Een visitekaartje, URL of het automatisch laten uitvoeren van diverse taken op uw telefoon behoren tot de mogelijkheden van NFC tags.

Het programmeren van NFC tags is eenvoudig en kan op Android en iOS apparaten welke ondersteund worden. Met iOS13 heeft Apple meer mogelijkheden gegeven voor het gebruiken en programmeren van NFC tags op de iPhone.

In 2012 zijn de ontwikkelingen erg snel gegaan en zijn de NFC tags zoals op deze website beschikbaar gekomen. Meer leest u hierover op de pagina: Wat kan ik met NFC tags doen?
NFC Tags zijn ook bekend onder de naam Tectiles, zoals Samsung het eigen merk noemt, Tag+ zoals LG ze noemt en Smart Tags zoals Sony ze noemt. Feitelijk is er geen verschil tussen de tags van Samsung, LG en Sony en die van 123nfc.nl. Alleen de prijs zult u een groot verschil zien. Onze tags zijn van goede kwaliteit tegen de laagste prijs.
Ben je op zoek naar een telefoon met NFC? Kijk dan ook eens bij bol.com voor het complete aanbod NFC telefoons. Lees meer over telefoons met NFC.

Enkele voorbeelden van telefoons met NFC

Nokia
Nokia C7 with ‘Anna’ , Nokia-c7, Nokia N9, Nokia Oro, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600, Nokia-603, Nokia Lumia 610 NFC Nokia 801T, Nokia 808 PureView, Lumia 820*, Lumia 920*

BlackBerry
BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Bold 9900, BlackBerry Bold 9930, BlackBerry Bold 9950, BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360, BlackBerry Curve 9370, BlackBerry Curve 9380

Google
Google Galaxy Nexus, Google Nexus S, Google Nexus 7

Samsung
Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Core Prime VE

HTC
HTC Incredible S, HTC One X, HTC Ruby / HTC Amaze 4g

LG
LG Optimus Net, LG Optimus Vu, LG Optimus LTE, LG Optimus 3D Max, LG Optimus 4X HD, LG Optimus L5, LG Optimus L7, LG Optimus LTE Tag, LG Viper, LG G4 c

Sony
Xperia Ion,Xperia Sola, Xperia P, Xperia M4 Aqua

Acer
Acer E320 Liquid Express

Motorola
Motorola MC75A, Motorola Droid Razr

Apple
Apple iPhone 6 (let op: NFC werkt enkel met Apple Pay en niet met NFC tag)

Voor een compleet overzicht van mobiele telefoons met NFC klikt u hier.

No comments yet.

Geef een reactie

0