NFC in de iPhone 5s

iPhone-5s-mogelijk-met-NFC-technologie1 Apple heeft tot op heden NFC in zijn devices altijd tegen gehouden, maar daar lijkt nu dan eindelijk verandering in te gaan komen. Vorig jaar bij de presentatie van de nieuwe iPhone 5 was iedereen al benieuwd of er nu dan eindelijk een NFC chip geplaatst zou worden in de nieuwe telefoon. Tot teleurstelling van velen bleek dit weer niet het geval te zijn. Velen hadden eigenlijk op dat moment verwacht dat Apple nooit meer met NFC zou komen en ze de techniek al hadden afgeschreven. Sommige dachten zelfs dat Apple met een eigen variant bezig was.

De krant de China Times uit China beschikt nu echter over informatie dat de nieuwe iPhone toch over Near Field Communication zou gaan beschikken. Alhoewel het op dit moment nog puur speculatie is zou dit voor NFC heel veel kunnen betekenen. De Taiwanese Chipbond zou verantwoordelijk zijn voor het leveren van de technologie voor de Iphone 5s.

Van alle grote merken zoals Samsung, HTC en Nokia is Apple eigenlijk het enige merk wat NFC nog niet in haar apparatuur plaatst. De reden is bij niemand bekend. Dit terwijl de grote merken allemaal al nieuwe toepassingen voor NFC bedenken en Apple op dit moment dus een achterstand heeft op de concurrenten.

Betalingen met NFC zullen zeer waarschijnlijk in een stroomversnelling raken wanneer Apple de NFC techniek eindelijk in haar toestellen gaat verwerken. Volgens de China Times zal er zeer waarschijnlijk een extra beveiliging ingebouwd gaan worden voor het daadwerkelijk doen van betalingen in winkels. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeldg vingerherkenning, een pincode zou dan overbodig zijn. Ons lijkt het voor kleine betalingen niet noodzakelijk, zoals het afrekenen van een snack. Maar voor grotere betalingen is een extra beveiliging natuurlijk zeer gewenst.

Wanneer de nieuwe iPhone 5s in de winkels ligt en wanneer het zeker is dat NFC in het toestel beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. Anonieme bronnen zeggen dat het toestel in Augustus op de markt moet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *