iPhone en NFC tags

Let op: Vanaf IOS13 zal Apple de NFC functionaliteit verder vergroten en open zetten. Dit geldt voor alle toestellen vanaf de iPhone 7! We zullen deze pagina verder updaten zodra IOS13 officieel uit is! De verwachting is dat het lezen en schrijven van NFC tags met je iPhone straks mogelijk is. We gaan dit uiteraard uitgebreid testen na de release en werken deze informatie dan bij! Koop nu alvast je NFC tags!

Werkt NFC met de Apple iPhone? Deze vraag komt met grote regelmaat bij ons binnen en het blijft voor veel mensen onduidelijk wat ze nou wel en niet kunnen met de NFC functionaliteit op hun iPhone. Hier leggen wij uit hoe NFC op de iPhone werkt en welke modellen wel en welke modellen geen NFC hebben.

Wat belangrijk is om te weten is dat op dit moment geen enkele iPhone NFC tags kan programmeren. Het gaat dus in alle gevallen om het uitlezen van een NFC tag en altijd vanaf minimaal iOS 11.

Op welke iPhone werkt NFC zonder extra app

iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR

De bovenstaande iPhones hebben ondersteuning voor het scannen van een NFC tag op de achtergrond. Alles wat je moet doen om een NFC tag te kunnen lezen is deze bij de iPhone te houden. Zo simpel is het. Je kan NFC tags aanvullend ook uitlezen met een app. Dit kan bijvoorbeeld met de app NXP Taginfo, gemaakt door NXP. Deze app is gratis te downloaden in de app store van Apple. NXP is de fabrikant van NFC chips welke ook door ons aangeboden worden.

De iPhone kan een grote selectie NFC tags lezen, inclusief de populaire “NFC Forum Type 2” tags welke door ons aangeboden worden. Deze zijn bekend als onder andere de NTAG213 en NTAG215 NFC tags. Zonder al te technisch te worden kan je er redelijk vanuit gaat dat elke aangeboden NFC tag zal werken met je iPhone.

Zoals eerder aangegeven kan de iPhone allen NFC tags lezen. Programmeren kan dus niet. Alleen correct geprogrammeerde NFC tags zullen werken met de iPhone. Wij kunnen bij levering NFC tags programmeren op de correcte wijze. Dit betreft veelal een website adres.

Op welke iPhone werkt NFC alleen na het starten van een NFC app

iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X

Op de bovenstaande iPhones werkt het lezen van NFC tags wel, maar alleen na tussenkomst van een app. In de App store van Apple kan je diverse apps downloaden welke de NFC tag voor je uitlezen. Wij hebben goede ervaringen met de app Decode – NFC Scanner. Onderstaand een link waarmee je deze kan downloaden op je iPhone. Je kan ook de app NXP Taginfo by NXP gebruiken om de informatie op de tag uit te lezen. Ook hiervoor onderstaand een link om deze app te downloaden.

Download Decode – NFC Scanner in de App store
Download NXP Taginfo by NXP

Op welke iPhone werkt NFC niet

iPhone SE
iPhone 6S
iPhone 6S Plus
iPhone 6
Oudere modellen

Helaas zijn bovenstaande modellen niet geschikt voor NFC op de iPhone.

1